miljolare.on logo miljolare.no logo  
  om nettverket | kontakt | A til Å | english
Du er her: Forsiden > Aktiviteter > Forbruk, ressurser og fordeling > Kortreist mat

Aktivitet:

Kortreist mat

Transport av mat er forbundet med utslipp av fossilt brensel. Jo kortere maten vi spiser ”reiser” jo mindre forurensning vil den gi i gjennom transport. Men det betyr ikke alltid at produktet som er produsert i nærheten er mer miljøvennlig, selv om transporten har vært kort. Et annet aspekt ved å kjøpe lokalprodusert mat er at dette bidrar til å støtte lokale krefter og opprettholde det norske kulturlandskapet.

Formål

Bli bevisst hvor maten vi spiser til hverdags kommer fra og bli kjent med hvilke alternativer som finnes og hva de koster. Bli bevisst hvordan vi kan hjelpe til med å opprettholde det norske kulturlandskapet gjennom hva vi spiser.

Gjennomføring

Elevene bruker egne matpakker som utgangspunkt for å undersøke hvor ingrediensene kommer fra. Analysen føres inn i et skjema og danner utgangspunkt for en undersøkelse om hvilke lokale alternativer som finnes.

Resultater

Resultatene fra arbeidet registreres inn i skjemaet. Slik kan man gjøre sammenligninger mellom hva ulike skoler har kommet fram til.


Valg for denne aktiviteten:

Les veiledning
Veiledningen inneholder detaljert veiledning og metodebeskrivelse til gjennomføring av aktiviteten som en del av undervisningen.

Legg inn data
Her logger deltakeren seg på for å registrere sine resultater i databasen.

Vis resultater
På resultatsidene kan alle se registrerte data for denne aktivitetene.

Bakgrunnsstoff
Artikler og lenker til bakgrunnstoff som er interessante for denne aktiviteten.

Siste registreringer

  1. Trondheim International Skole in Norway, (07.11.2016)
  2. Bodin videregående skole in Norway, (19.04.2016)
  3. Bodin videregående skole in Norway, (19.04.2016)
  4. Bodin videregående skole in Norway, (12.04.2016)
  5. Thea Govasmark in Norway, (03.11.2010)