Dette skjemaet kan du ta utskrift av og bruke når du jobber med aktiviteten.Når du er klar til å legge informasjonen inn i databasen, går du til registrer data.
Registrer elevgruppens totale forbrukstall for de ulike produktene, samt forslag til tiltak i skjemaene. Gruppens gjennomsnittsbruk blir beregnet automatisk. Her er det mulig å sammenlikne forbruksnivået med andre skoler, samt sammenlikne forslagene til tiltak.
Steg 1: Finn klassens forbruk | |||||
Kjøttslag | Ant. ganger pr år |
Ant. gram pr gang |
Ant. kg pr år |
Kornbehov i kg pr kg kjøtt |
Kornbehov i kg pr år |
Storfe | |||||
Svin | |||||
Sau/lam | |||||
Rein/elg/rådyr | |||||
Fjørfe | |||||
Blandingsprodukter | |||||
Totalt forbruk |
Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvote | |
Antall elever som er med på undersøkelsen | |
Elevenes gjennomsnittlige kornforbruk per år. | kg. |
Samlet vurdering av klassen | |
Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig kjøtt-/kornforbruk: | |
Tiltak 1 | |
Fordeler og ulemper | |
Tiltak 2 | |
Fordeler og ulemper | |
Tiltak 3 | |
Fordeler og ulemper | |
Tiltak 4 | |
Fordeler og ulemper | |
Tiltak 5 | |
Fordeler og ulemper |
Steg 1: Finn klassens forbruk | |||
Stofftype: Bomull | |||
Plagg | Antall | Vekt pr. stk. (g) | Total vekt gram |
Dongeribukse | |||
Bomullsbukse | |||
Skjørt | |||
Kjole | |||
T-skjorte | |||
Tykk genser | |||
Tynn genser | |||
Ytterjakke | |||
Undertøy | |||
Sokk | |||
Totalt vekt | |||
Stofftype: Ull | |||
Plagg | Antall | Vekt pr. stk. (g) | Total vekt gram |
Bukse | |||
Skjørt | |||
Tykk genser | |||
Tynn genser | |||
Ytterjakke | |||
Undertøy | |||
Sokk | |||
Totalt vekt |
Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvote | |
Antall elever som er med på undersøkelsen | |
Elevenes gjennomsnittlige bomullforbruk per år | kg. |
Elevenes gjennomsnittlige ullforbruk per år | kg. |
Samlet vurdering av klassen | |
Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig bomull-/ullforbruk: | |
Tiltak 1 | |
Fordeler og ulemper | |
Tiltak 2 | |
Fordeler og ulemper | |
Tiltak 3 | |
Fordeler og ulemper | |
Tiltak 4 | |
Fordeler og ulemper | |
Tiltak 5 | |
Fordeler og ulemper |
Steg 1: Finn klassens forbruk | |||||
Transportmiddel | Ant. ganger pr år |
Reiselengde (km) |
CO2-uslipp/ pass.km.(g) |
CO2-utslipp årlig (kg) |
|
Bil | |||||
Buss | |||||
Båt | |||||
Fly | |||||
Tog | |||||
Sykkel | |||||
Gange | |||||
Totalt forbruk |
Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvote | |
Antall elever som er med på undersøkelsen | |
Elevenes gjennomsnittlige CO2-forbruk per år. | kg. |
Samlet vurdering av klassen | |
Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig kjøtt-/kornforbruk: | |
Tiltak 1 | |
Fordeler og ulemper | |
Tiltak 2 | |
Fordeler og ulemper | |
Tiltak 3 | |
Fordeler og ulemper | |
Tiltak 4 | |
Fordeler og ulemper | |
Tiltak 5 | |
Fordeler og ulemper |