![Miljolare.no](/bilder/design/nml-logo-print.png)
Klasse: Gjærsopper (Saccharomycetes)
![Gjærsopper (Saccharomycetes) Gjærsopper (Saccharomycetes)](/innsendt/bilder/artstre/8301/thumb/Gjaer1_liten/320x240.jpg)
Gjær er kjent for de fleste som noe som blir brukt i for å få brøddeig til å heve eller i produksjon av alkohol.
Det er beskrevet ca. 1500 arter av gjær så langt.
Systematikk:
Rike | Soppriket (Fungi) | ||||||
Rekke | Sekksporesopp (Ascomycota) | ||||||
Underrekke | Ekte gjærsopper (Saccharomycetina) | ||||||
Klasse | Gjærsopper (Saccharomycetes) | ||||||
Orden | Gjærsopp (Saccharomycetales) | ||||||
Familie | Saccharomycetaceae | ||||||
Slekt | Candida | ||||||
Slekt | Saccharomyces |