Hopp til hovedinnhold

Show results

Alle områder»Trøndelag»Staden»Lokal mathistorie»2017-10-04 ()

Participant:Budal Oppvekstområde/Avd skole
Site:Staden (Norway)
Cultural heritage:Lokal mathistorie
Date:04.10.2017

Antall personer:
2

Klassetrinn for barn som var med:
5. trinn

Klassetrinn for barn som var med:
6. trinn

Klassetrinn for barn som var med:
7. trinn

Lokale foreininger eller lag det er samarbeidet med:
Budal fjellstyre, Budal skytterlag, Bondelaget, lokale bønder.

Antall dugnadstimar:
170 timer (120 reinsjakt + 50 til potetdyrking)

Beskriv hva som er gjort:
Drevet reinsjakt og utnyttet kjøttet til lokale mattradisjoner.
Dyrket poteter, med bl.a. en spesiell potettype som kom til Budalen på 1600-tallet, og har vært tatt vare på /dyrket i alle år siden. De 30-40 åra har den neste dødd ut. Dette vil vi snu.

Eventuelle videre planer:
Videre benyttelse av kjøttet, og i årene fremover dyrke/utnytte poteten på en bærekraftig måte.
KJøkkenhagen skal utvides til også å gjelde rabarbra, budalsnepe og rips.