Show results
Alle områder | » | Trøndelag | » | Staden | » | Lokal mathistorie | » | 2017-10-04 () |
Participant: | Budal Oppvekstområde/Avd skole |
Site: | Staden (Norway) |
Cultural heritage: | Lokal mathistorie |
Date: | 04.10.2017 |
Antall personer:
2
Klassetrinn for barn som var med:
5. trinn
Klassetrinn for barn som var med:
6. trinn
Klassetrinn for barn som var med:
7. trinn
Lokale foreininger eller lag det er samarbeidet med:
Budal fjellstyre, Budal skytterlag, Bondelaget, lokale bønder.
Antall dugnadstimar:
170 timer (120 reinsjakt + 50 til potetdyrking)
Beskriv hva som er gjort:
Drevet reinsjakt og utnyttet kjøttet til lokale mattradisjoner.
Dyrket poteter, med bl.a. en spesiell potettype som kom til Budalen på 1600-tallet, og har vært tatt vare på /dyrket i alle år siden. De 30-40 åra har den neste dødd ut. Dette vil vi snu.
Eventuelle videre planer:
Videre benyttelse av kjøttet, og i årene fremover dyrke/utnytte poteten på en bærekraftig måte.
KJøkkenhagen skal utvides til også å gjelde rabarbra, budalsnepe og rips.