Species: Haddock (Melanogrammus aeglefinus)

Hysa er en viktig matfisk både i Europa og i Nord- Amerika, og blir omsatt frossen, tørket og røkt. Arten kjennes lett igjen på de store svarte flekkene under den fremste ryggfinnen, og på den lille munnen med tydelig overbitt. Den er en bunnfisk, og lever av rogn, fisker, små blekkspruter og bunndyr som det finner i muddret. På slambunn suges byttedyrene inn i munnen og slammet sprøytes ut gjennom gjellelokkene. Hysa finnes på 40-300 meters dyp langs hele norskekysten og kan foreta store vandringer.

Other names: kolje

Norwegian name: Hyse

Systematics :

KingdomAnimals (Animalia)
Phylum Ryggstrengdyr (Chordata)
Subphylum  Virveldyr (Vertebrata)
Klasse   Beinfisk (Actinopterygii)
Order    Torskefisk (Gadiformes)
Family     Torskefamilien (Gadidae)
Genus      Melanogrammus
Species       Haddock (Melanogrammus aeglefinus)