|
|
|
Din bit av jorden
Del 1. Sjekk årlig mengde kjøtt som spisesSteg 1: Finn klassens forbrukKjøttslagKjøttslag | Ant. ganger pr år | Ant. gram pr gang | Ant. kg pr år | Kornbehov i kg pr kg kjøtt | Kornbehov i kg pr år |
Blandingsprodukter | 1000 | 1278 | 1278 | 6 | 7668 |
Totalt | | | 1278 | | 7668 |
Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvoteSpørsmål | Verdi | Målingsenhet |
Antall elever som er med på undersøkelsen | 27 | Antall elever |
Elevenes gjennomsnittlige kornforbruk per år | 1 | kg/år |
VurderingSpørsmål | Svar |
Samlet vurdering av klassen | Dette ligger litt over det som regnes som bærekraftig. |
Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig forbrukTiltak | Fordeler/ulemper |
Spise mer plantekost, fisk og vilt. | Gir mer næringsinnhold enn hvis man bare spiser kjøtt. |
|
|
|
|