|
|
|
Din bit av jorden
Del 1. Sjekk årlig mengde kjøtt som spisesSteg 1: Finn klassens forbrukKjøttslagKjøttslag | Ant. ganger pr år | Ant. gram pr gang | Ant. kg pr år | Kornbehov i kg pr kg kjøtt | Kornbehov i kg pr år |
Storfe | 156 | 150 | 23.4 | 8.5 | 198.9 |
Svin | 20.8 | 150 | 3.12 | 4.7 | 14.664 |
Rein/elg/rådyr | 10.4 | 150 | 1.56 | 0 | 0 |
Blandingsprodukter | 46.8 | 150 | 7.02 | 6 | 42.12 |
Fjørfe | 15.6 | 150 | 2.34 | 3 | 7.02 |
Sau/lam | 26 | 150 | 3.9 | 4 | 15.6 |
Totalt | | | 41.34 | | 278.3 |
Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvoteSpørsmål | Verdi | Målingsenhet |
Antall elever som er med på undersøkelsen | 15 | Antall elever |
Elevenes gjennomsnittlige kornforbruk per år | 100 | kg/år |
VurderingSpørsmål | Svar |
Samlet vurdering av klassen | spise litt mer kjøtt enn det som er anbefalt |
Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig forbrukTiltak | Fordeler/ulemper |
spis mer elg og rådyr kjøtt | bruker ikke korn de dør ut |
|
|
|
|