miljolare.on logo miljolare.no logo  
  om nettverket | kontakt | A til Å | english
Du er her: Forsiden > Forbruk, ressurser og fordeling > Din bit av jorden > Vis resultater > Din bit av jorden

Din bit av jorden


Deltaker:Vennesla videregående skoleDeltakerside
Område:Vennesla videregående skole (Vennesla, Agder)Områdeside
Dato:14.04.2016Andre datoer
Utført av:Jon Iglebæk

Del 1. Sjekk årlig mengde kjøtt som spises

Steg 1: Finn klassens forbruk

Kjøttslag

KjøttslagAnt. ganger pr årAnt. gram pr gangAnt. kg pr årKornbehov i kg pr kg kjøttKornbehov i kg pr år
Storfe15615023.48.5198.9
Svin20.81503.124.714.664
Rein/elg/rådyr10.41501.5600
Blandingsprodukter46.81507.02642.12
Fjørfe15.61502.3437.02
Sau/lam261503.9415.6
Totalt  41.34 278.3

Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvote

SpørsmålVerdiMålingsenhet
Antall elever som er med på undersøkelsen15Antall elever
Elevenes gjennomsnittlige kornforbruk per år100kg/år

Vurdering

SpørsmålSvar
Samlet vurdering av klassenspise litt mer kjøtt enn det som er anbefalt

Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig forbruk

TiltakFordeler/ulemper
spis mer elg og rådyr kjøttbruker ikke korn de dør ut