|
|
|
Din bit av jorden
Del 1. Sjekk årlig mengde kjøtt som spisesSteg 1: Finn klassens forbrukKjøttslagKjøttslag | Ant. ganger pr år | Ant. gram pr gang | Ant. kg pr år | Kornbehov i kg pr kg kjøtt | Kornbehov i kg pr år |
Storfe | 120 | 200 | 24 | 8.5 | 204 |
Svin | 100 | 200 | 20 | 4.7 | 94 |
Rein/elg/rådyr | 20 | 200 | 4 | 0 | 0 |
Blandingsprodukter | 25 | 200 | 5 | 6 | 30 |
Fjørfe | 80 | 200 | 16 | 3 | 48 |
Sau/lam | 0 | 0 | 0 | 4 | 0 |
Totalt | | | 69 | | 376 |
Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvoteSpørsmål | Verdi | Målingsenhet |
Antall elever som er med på undersøkelsen | 15 | Antall elever |
Elevenes gjennomsnittlige kornforbruk per år | 100 | kg/år |
VurderingSpørsmål | Svar |
Samlet vurdering av klassen | litt for mye |
Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig forbrukTiltak | Fordeler/ulemper |
Kan kutte ned på mengde kjøtt hver dag | Mindre god mat, bedre miljø og helse |
Spis vilt, da går kornforbruk ned | |
|
|
|
|