|
|
|
Din bit av jorden
Del 1. Sjekk årlig mengde kjøtt som spisesSteg 1: Finn klassens forbrukKjøttslagKjøttslag | Ant. ganger pr år | Ant. gram pr gang | Ant. kg pr år | Kornbehov i kg pr kg kjøtt | Kornbehov i kg pr år |
Blandingsprodukter | 30 | 150 | 4.5 | 6 | 27 |
Fjørfe | 104 | 150 | 15.6 | 3 | 46.8 |
Svin | 10 | 150 | 1.5 | 4.7 | 7.05 |
Storfe | 156 | 150 | 23.4 | 8.5 | 198.9 |
Sau/lam | 10 | 150 | 1.5 | 4 | 6 |
Totalt | | | 46.5 | | 285.75 |
Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvoteSpørsmål | Verdi | Målingsenhet |
Antall elever som er med på undersøkelsen | 15 | Antall elever |
Elevenes gjennomsnittlige kornforbruk per år | 100 | kg/år |
VurderingSpørsmål | Svar |
Samlet vurdering av klassen | spiser litt mer kjøtt enn det som er anbefalt (220) |
Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig forbrukTiltak |
spise mindre kjøtt |
|
|
|
|