|
|
|
Din bit av jorden
Del 1. Sjekk årlig mengde kjøtt som spisesSteg 1: Finn klassens forbrukKjøttslagKjøttslag | Ant. ganger pr år | Ant. gram pr gang | Ant. kg pr år | Kornbehov i kg pr kg kjøtt | Kornbehov i kg pr år |
Storfe | 10 | 100 | 1 | 10 | 10 |
Svin | 300 | 50 | 15 | 10 | 150 |
Rein/elg/rådyr | 1 | 150 | 0.2 | 10 | 2 |
Blandingsprodukter | 50 | 70 | 3.5 | 10 | 35 |
Fjørfe | 340 | 150 | 51 | 10 | 510 |
Sau/lam | 3 | 100 | 0.3 | 10 | 3 |
Totalt | | | 71 | | 710 |
Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvoteSpørsmål | Verdi | Målingsenhet |
Antall elever som er med på undersøkelsen | 1 | Antall elever |
Elevenes gjennomsnittlige kornforbruk per år | 100 | kg/år |
Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig forbrukTiltak | Fordeler/ulemper |
1 kjøttfri dag i uken | det blir mange dager uten kjøtt i året
det er bra for hlesen
kan vær vanskelig å komme på en erstatning |
|
|
|
|