|
|
|
Din bit av jorden
Del 1. Sjekk årlig mengde kjøtt som spisesSteg 1: Finn klassens forbrukKjøttslagKjøttslag | Ant. ganger pr år | Ant. gram pr gang | Ant. kg pr år | Kornbehov i kg pr kg kjøtt | Kornbehov i kg pr år |
Storfe | 50 | 100 | 5 | 10 | 50 |
Svin | 200 | 75 | 15 | 10 | 150 |
Rein/elg/rådyr | 3 | 150 | 0.75 | 10 | 7.5 |
Blandingsprodukter | 30 | 70 | 2.1 | 10 | 21 |
Fjørfe | 200 | 150 | 30 | 10 | 300 |
Sau/lam | 10 | 100 | 1 | 10 | 10 |
Totalt | | | 53.85 | | 538.5 |
Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvoteSpørsmål | Verdi | Målingsenhet |
Antall elever som er med på undersøkelsen | 1 | Antall elever |
Elevenes gjennomsnittlige kornforbruk per år | 100 | kg/år |
Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig forbrukTiltak | Fordeler/ulemper |
1 kjøttfri dag i uken | mindre utslipp |
|
|
|
|