|
|
|
Din bit av jorden
Del 1. Sjekk årlig mengde kjøtt som spisesSteg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvoteSpørsmål | Verdi | Målingsenhet |
Antall elever som er med på undersøkelsen | 1 | Antall elever |
Elevenes gjennomsnittlige kornforbruk per år | 35.5 | kg/år |
VurderingSpørsmål | Svar |
Samlet vurdering av klassen | Denne eleven bør bli mer bevisst på hvor mye kjøtt h*n spiser i hverdagen. |
Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig forbrukTiltak | Fordeler/ulemper |
Mer grønnsaker og fisk. | Fordel: Dette gir økt Omega 3 inntak og vitaminer som er bra for deg.
Ulempe: Begrenset antall fisk i havet og mindre variert kosthold. |
Steg 1: Finn klassens forbrukKjøttslagKjøttslag | Ant. ganger pr år | Ant. gram pr gang | Ant. kg pr år | Kornbehov i kg pr kg kjøtt | Kornbehov i kg pr år |
Storfe | 156 | 100 | 15.6 | 10 | 156 |
Svin | 312 | 50 | 15.6 | 10 | 156 |
Rein/elg/rådyr | 50 | 100 | 5 | 10 | 50 |
Blandingsprodukter | 0 | 0 | 0 | 10 | 0 |
Fjørfe | 156 | 100 | 15.6 | 10 | 156 |
Sau/lam | 50 | 100 | 5 | 10 | 50 |
Totalt | | | 56.8 | | 568 |
|
|
|
|