miljolare.on logo miljolare.no logo  
  om nettverket | kontakt | A til Å | english
Du er her: Forsiden > Forbruk, ressurser og fordeling > Din bit av jorden > Vis resultater > Din bit av jorden

Din bit av jorden


Deltaker:Askøy videregående skoleDeltakerside
Område:Askøy videregående skole (Askøy, Vestland)Områdeside
Dato:17.09.2018Andre datoer

Del 1. Sjekk årlig mengde kjøtt som spises

Steg 2: Sammenlign forbruket med økologisk kvote

SpørsmålVerdiMålingsenhet
Antall elever som er med på undersøkelsen1Antall elever
Elevenes gjennomsnittlige kornforbruk per år35.5kg/år

Vurdering

SpørsmålSvar
Samlet vurdering av klassenDenne eleven bør bli mer bevisst på hvor mye kjøtt h*n spiser i hverdagen.

Mulige tiltak for å oppnå et mer bærekraftig forbruk

TiltakFordeler/ulemper
Mer grønnsaker og fisk.Fordel: Dette gir økt Omega 3 inntak og vitaminer som er bra for deg. Ulempe: Begrenset antall fisk i havet og mindre variert kosthold.

Steg 1: Finn klassens forbruk

Kjøttslag

KjøttslagAnt. ganger pr årAnt. gram pr gangAnt. kg pr årKornbehov i kg pr kg kjøttKornbehov i kg pr år
Storfe15610015.610156
Svin3125015.610156
Rein/elg/rådyr5010051050
Blandingsprodukter000100
Fjørfe15610015.610156
Sau/lam5010051050
Totalt  56.8 568