miljolare.on logo miljolare.no logo  
  om nettverket | kontakt | A til Å | english
Du er her: Forsiden > Prosjekter > EKSKURSJONER TIL KARLSVIKA NATURSKOLE

EKSKURSJONER TIL KARLSVIKA NATURSKOLE

SKOLEÅRET 2002-2003

Brev til elever og lærere

Velkommen til nytt år ved Karlsvika naturskole. Skolene har nå fått tildelt dager for neste skoleår ved naturskolen. Se plan for høsten og våren.

I forbindelse med innføringen av Reform 97 har kommunaldirektøren vurdert hvilke klassetrinn som skal få tilbudet ved naturskolen i årene framover. Tilbudet går til:
1. klasse, 3. klasse, 5.klasse, 7. klasse og et klassetrinn på ungdomsskolen, innenfor tiden 08.30-13.30.

1. klasse (6 åringene) har stort sett fått mandag som fast dag ( kl 09.00 - 13.00), ungdomsskoletrinnet hovedsaklig tirsdager og fredager.

Skolene har fått tildelt besøksdager basert på antall: 1.,3., 5., 7. og aktuelle ungdomsskoleklasser.

I årets plan er de enkelte klasser fordelt på bestemte dager. Parallellklasser er satt opp på påfølgende dager for å bedre samarbeidsmulighetene på trinnet. På samme måte er klassene fra samme ungdomsskole satt opp så konsentrert som det er mulig i forhold til den utstyrsmengde som naturskolen rår over.

I denne planen er også trinnene ved den enkelte skole fordelt på forskjellige tider av året. Ved å følge denne oversikten i årene framover vil skolebarna i løpet av sin skoletid oppleve årstidsvariasjonene ved kysten og ved naturskolen. (se tidsplan).

Vi tror også at en slik fast ordning vil gi et bedre grunnlag for årsplanleggingen på skolene og en større forutsigbarhet for lærerne.

Naturskolen ønsker kontakt med klasselærer for å få bekreftet: Antall elever, lærere/assistenter og medfølgende foreldre, ankomst og avreisetidspunkt samt andre praktiske forhold for ekskursjonen. Naturskolen ser gjerne at klasselærer ringer senest 1 uke før ekskursjonsdagen. Se nederst på siden for kontaktinformasjon.

Høstsesongen varer fra 16. august til 1. november. Vårsesongen er fra 24. mars og ut skoleåret (20. juni).

NATURSKOLE-TILBUD TIL UNGDOMSSKOLEN.

Klassetrinn på ungdomsskolen får tilbud om å være med i det statlige miljølære-prosjektet Vannprogrammet/ HOVIS ( Havovervåking i skolen ), men det er en forutsetning at ungdomsskolens medfølgende lærere deltar på kurs på Karlsvika tirsdag 20. august kl. 14. 30 - 17.00. Det er nå mulig å legge inn registreringene elektronisk via Internett, og det er ønskelig at flest mulig benytter seg av dette. De elektroniske registreringsskjemaene er enkle å bruke.

Se egne sider om Vannprogrammet.

L97 Ungdomstrinnet

Viser bl.a. til side 74 Prinsipp og retningslinjer: Ungdomssteget. Side 75 og 76: Arbeidsmåter, Praktisk arbeid og Prosjektarbeid. Side 84 Tidsbruk og sidene 216 - 218 Natur og miljøfag: Mangfoldet i naturen for 9. og 10. klassetrinn.

Naturskolen håper at opplegget ved naturskolen kan bli et utgangspunkt for et prosjektarbeid eller en del av en slik fordypning.

MELLOMTRINNET OG SMÅSKOLETRINNET

Mellom- og småskoletrinnets lærere får tilbud om kurs/samling onsdag 21. august kl 14.30 - 17.00

L97 Småskoletrinnet og mellomtrinnet:

Side 71 - 77, Temaorganisering, Egenarten til småskoletrinnet og mellomtrinnet og arbeidsmåter.

Side 206 - Natur og miljøfag generelt og spesielt Mangfoldet i naturen og til en viss grad Stoff, egenskaper og bruk.

BARNEHAGENE

6 åringene i 1. klasse på skolene fikk fra høsten 1997 tilbudet ved naturskolen. Dette betyr likevel ikke at barnehagene er stengt ut fra Karlsvika og naturskolen. Det er anskaffet relevant utstyr for barnehagebarn bl. a vester, vannkikkerter, hover, bøtter, baljer, spader og krabbesnører. Mange av dagene vil det også være 1-2 robåter til disposisjon.

Barnehagene kan fra høsten benytte Karlsvika med sitt eget opplegg, men med naturskolens utsyr slik som nevnt over. Barnehagene må følge naturskolens sikkerhetsregler. Ansvar for opplegg og barn påhviler barnehagepersonalet.

En egen grill vil bli stilt til disposisjon for barnehagene, men barnehagene må selv ordne med grillkull.

Påmelding

Det forutsettes at barnehagene reserver dag ved å ringe naturskolen tlf. 415 44 718/958 27 607 slik at antall barn/barnehager kan reguleres. I samråd med barnehagepersonell er inntil 15 barn pr dag ideelt, men av praktiske og økonomiske grunner er den øvre grense satt til maks 24 barnehagebarn pr. dag.

Andre opplysninger:

Klasse-/gruppestørrelse.

Gruppene på Karlsvika bør ikke være større en delingstallet på klassetrinnet.

Foreldre.

Foreldre som ønsker å følge med til Karlsvika er spesielt velkomne. Stedet egner seg godt for utvikling av et positivt foreldresamarbeid. Spesielt 1. (6 åringene), 3. og 5. klassingene setter ofte pris på noen ekstra voksne som kan bistå. Ekstra voksne er også ofte en god sikring i robåtene ved litt ruskete vær.

Skyss.

Bestilling av skyss ordner skolen selv. Tidspunkt innenfor rammen av kl. 08.30 - 13.30. Skriftelig bestilling til Norgesbuss Vestfold a/s, turavdelingen, fax 33 30 78 95. Telefon: 33307826/ 33307866/ 33307867/ 33307868.

Tur & Taxibusser v/ Knut Jakobsen har også tilbudt skolene kjøring til og fra Karlsvika. Selskapet har 3 busser hvorav seteantallet varierer fra 10 til 50. Tlf. 33325020, mobiltelefon: 97070777. Jakobsen gir pris til skolene på forespørsel.

Tønsberg bussreiser a/s: buss inntil 49 seter moiltelefon 92291400. Stordrosjer opptil 16 passasjerseter: Rolf Dalheng mobiltelefon 92858860. Taksameter eller etter avtalt pris med skolene.

Bytte av dag.

Skulle det være behov for bytte av dag, må vi be om at dette ordnes direkte mellom skolene, med skriftlig melding om byttet til naturskolen.

Vedlegg 1: Forslag til praktiske og pedagogiske forberedelser.
Et rundskriv med praktisk informasjon til klassen ligger vedlagt denne årsplanen (se vedlegg 1). Naturskolen anbefaler personalet i god tid før ekskursjonen å gjennomgå en del praktiske forberedelser med barna. Dette gjelder spesielt klær og nødvendig personlig utstyr som kanskje må lånes?!: Regntøy, støvler, vindtett tøy, tykk ullgenser, lue, votter, sjerf eller halstørkle.... Det er vanligvis mye kjøligere og mer vind ved sjøkanten enn ved hjemmeskolen. Vanntett tøy er også nødvendig på grunn av mulig sjøsprut.

Kontaktinformasjon

Karlsvika naturskole
Mobiltelefon: 415 44 718/958 27 607
Fax: 33380847
E-post:svend.aage.petersen@tonsberg.kommune.no>
Naturskolens hjemmesider: http://miljolare.no/karlsvika/.

Ringshaug skole
Telefon: 33355240
Faks: 33331372
E-post Ringshaug: inger.e.altun@tonsberg.kommune.no.

«HAVKATTEN» (naturskolens båt)
VHF: LF (lima foxtrot) 3250
Naturskolen ber om at dere bruker VHF bare når det er helt nødvendig.

 

Vi ser fram til ny sesong på Karlsvika samtidig som vi vil ønske skolene og barnehagene velkommen til opplevelsesrike dager

Inger E. Altun Svend Aage Petersen
Rektor Avdelingsleder