Aktivitet:
Kortreist mat
Transport av mat er forbundet med utslipp av fossilt brensel. Jo kortere maten vi spiser reiser jo mindre forurensning vil den gi i gjennom transport. Men det betyr ikke alltid at produktet som er produsert i nærheten er mer miljøvennlig, selv om transporten har vært kort. Et annet aspekt ved å kjøpe lokalprodusert mat er at dette bidrar til å støtte lokale krefter og opprettholde det norske kulturlandskapet. FormålBli bevisst hvor maten vi spiser til hverdags kommer fra og bli kjent med hvilke alternativer som finnes og hva de koster. Bli bevisst hvordan vi kan hjelpe til med å opprettholde det norske kulturlandskapet gjennom hva vi spiser.
GjennomføringElevene bruker egne matpakker som utgangspunkt for å undersøke hvor ingrediensene kommer fra. Analysen føres inn i et skjema og danner utgangspunkt for en undersøkelse om hvilke lokale alternativer som finnes. ResultaterResultatene fra arbeidet registreres inn i skjemaet. Slik kan man gjøre sammenligninger mellom hva ulike skoler har kommet fram til.
Valg for denne aktiviteten:Les veiledning Veiledningen inneholder detaljert veiledning og metodebeskrivelse til gjennomføring av aktiviteten som en del av undervisningen. Legg inn data Her logger deltakeren seg på for å registrere sine resultater i databasen. Vis resultater På resultatsidene kan alle se registrerte data for denne aktivitetene. Bakgrunnsstoff Artikler og lenker til bakgrunnstoff som er interessante for denne aktiviteten.
|